Araştırma Makalesi: Proje yönetimi nasıl olmalı!

Proje yönetimi

Gerçekten de, bir girişimin başarısından veya hayal kırıklığına uğramasından görev yöneticisi sorumludur. Düzenli olarak bir girişim yöneticisinin görevi, taahhüdü karakterize eden projeleri planlama, yürütme ve kapatma, toplam iş planını oluşturma ve harcama planının nasıl yapılacağını bulma gibi döngüyü içerir.Proje yönetimi nasıl olmalı!

Girişim direktörünün (Kapsam sürünmesi) meslek kısmı, görevi, ustaca tasarlanmış çeşitli en uzak noktalara iletmektir. Girişimin alıştırmalarını aşamalar halinde bir araya getirerek, görev yöneticisi, alıştırmaların her biri için varlıkları verimli bir şekilde koordine edebilir ve planlayabilir ve ayrıca hedeflere ulaşılmasını ölçebilir ve ilerlemek ve temelse düzeltici bir hamle yapmak için en yetkin yöntem üzerinde seçimler yapabilir. . Bu tür inceliklere yakından dikkat etmek, işleri iyi yapmak ile görev yöneticileri olarak üstün performans göstermek arasındaki farktır.

Sırada, bir girişim yöneticisi tarafından yapılan araçlar var.

Proje yönetimi nedir?

Proje yönetiminin ne olduğuna bir göz atalım ve ‘proje yönetimi’ terimini iki ayrı bölüme ayıralım.

Proje nedir?

Bir proje, bir başlangıcı ve bitişi olan ve bir sonuç üreten her şeyi ifade eder. Projeler, ister benzersiz bir ürün, hizmet veya sonuç yaratmak olsun, belirli proje hedeflerine odaklanmak için geçici olarak bir araya gelen bir ekip gerektirir. Bir işletmenin günlük operasyonlarından farklı olarak, bir proje benzersizdir ve belirli bir hedefe ulaşmak için tasarlanmıştır. Aslında, daha önce tanışmamış olsalar bile, birden fazla kuruluştaki veya coğrafi konumdaki kişilerin bir proje üzerinde birlikte çalışması alışılmadık bir durum değildir.

Bir proje yöneticisinin becerileri

Her projenin bir başı, ortası ve sonu vardır. Bu, Proje Yaşam Tarzı olarak bilinir.

Proje Yaşam Tarzı, bir proje yöneticisinin tüm projeyi bir dizi daha küçük aşamada ele almasına izin vererek beş ayrı bölüme ayrılabilir:

Başlangıç aşaması: Bu ilk aşama, girişimi, motivasyonu, hedefleri, ön koşulları ve tehlikeleri dahil olmak üzere karakterize etmeyi amaçlamaktadır. Amaç, taahhüdün gerçekleştirilebilir olduğunu göstermek ve ayrıca kullanılacak olan yönetici aygıtlarının ana ortaklarını ve görevini tanımlamaktır.

Düzenleme aşaması: Belki de en önemli aşama olan düzenleme aşaması, girişim amirinin görevin inceliklerini ve hedeflerini, kendisi için belirlenen gereksinimleri karşılayacak şekilde düzenlemesini gerektirir. KPI’lar (Anahtar Performans Göstergeleri) oluşturulur, potansiyel tehlikeler fark edilir ve iş arkadaşlarına işleri ve yükümlülükleri hakkında bilgi verilir.

Yürütme aşaması: Bu, teşebbüsün görevlerinin başladığı yer olduğundan, genellikle en uzun girişim aşamasıdır. Zaman, nakit ve bireyler tamamen girişime yönlendirilir ve faaliyet başlar.

Kontrol ve gözlem aşaması: Yürütme aşamasıyla birlikte gerçekleşen bu aşamada, görev yöneticisi ön koşulların karşılandığını, planın takip edildiğini ve genel olarak her şeyin nihai üründe istendiği gibi ilerlediğini garanti etmelidir.

Yorumunu Bırak

Başlamaya hazır mısın

Uzmanlarindan.com yetenekli freelancer'ların kendilerine uygun işletmeler ve girişimlerle buluştuğu, topluluk mantığıyla ​i​şleyen ​​özgürlükçü bir çalışma platformudur.