Evden başarılı bir şekilde çevrimiçi bir iş kurmak ve arzu ettiğiniz esnekliği ve özgürlüğü bulmak hakkında bilmeniz gereken her şeyi size öğretecek eksiksiz bir rehber.
Bir gün evden kendi çevrimiçi işinizi kurmayı hayal ettiyseniz, yalnız değilsiniz. Aslında, Amerika Birleşik Devletleri’nde 38 milyon ev tabanlı işletme var. Bu işletme sahiplerinin birçoğu, kendi işinin patronu olmak istemek, tutkularının peşinden gitmek istemek ve koronavirüs gibi beklenmedik yaşam olayları nedeniyle işlerini kaybetmekle uğraşmak gibi nedenleri, onları çalışmaya iten ana itici güçler olarak gösteriyor. yaratıcı olun ve gelirlerini elde etmek için çevrimiçi yöntemlere bakın.
Ancak çoğumuzun kendi çevrimiçi iş hayallerimiz doğrultusunda gitmemesinin bir nedeni var. Evden çevrimiçi bir iş kurmak kolay bir başarı değil. Potansiyel müşterilere neler sunabileceğinizi veya çevrimiçi bir işe nasıl başlayacağınızı bulmak için nereden başlayacağınızı merak ediyor olabilirsiniz.
Başlamanıza yardımcı olmak için, çevrimiçi bir işletmeyi başarılı bir şekilde başlatmak için bilmeniz gereken her şeyi size anlatacak ayrıntılı bir kılavuz yazdık. İster bir ürün, hizmet veya teknik bilgi satıyor olun, size mükemmel nişinizi nasıl bulacağınızı ve bir iş fikrini nasıl geliştireceğinizi ve girişiminizi kurarken atmanız gereken adımları öğretiyoruz. Bu kılavuzla, çevrimiçi işinizi kurabilecek ve arzu ettiğiniz esnekliği ve özgürlüğü bulabileceksiniz.
Evden çevrimiçi bir işletme başlatmak için bu 14 adımı izleyin
Adım 1. Bir iş fikri bulun
Tüm harika ev tabanlı çevrimiçi işletmeler bir fikirle başlar. Bu, çevrimiçi bir iş kurmanın en göz korkutucu kısımlarından biri olabilir: Nereden başlıyorsunuz?
Aşağıdaki stratejiler, kısa sürede iş fikirleriyle dolup taşmanızı sağlayacaktır.
1. Kendinize hangi becerilere sahip olduğunuzu sorun
Başlamak için en iyi yer kendi becerilerinize, uzmanlığınıza ve bilginize bakmaktır. Kendinize sorarak fikirler üretin:
Üniversitede, kolejde, çevrimiçi bir kursta, bir atölyede vb. Hangi alanlarda çalıştım?
Daha önce başkalarına hangi konuları öğrettim? Örneğin, yeni çalışanları belirli sistemler, yazılımlar veya beceriler konusunda eğitmek söz konusu olduğunda, mevcut iş yerinizde ilk gidilecek kişi siz misiniz?
İş, eğitim veya kendi merakınız için en çok hangi konuları araştırdınız?
Okulda veya kolejde hangi sınıfta en iyi performansı gösterdin?
2. Arkadaşlarınıza ve ailenize hangi konuda iyi olduğunuzu sorun
Bazen kendi yeteneklerimizi göremiyoruz, bu yüzden arkadaşlarımızın ve ailemizin bize yardım edebileceği yer burası.
Sevdikleriniz size en çok ne iltifat eder?
Büyürken, size sık sık bir konuda özellikle iyi olduğunuz söylendi mi?
Arkadaşlarınıza ve ailenize ulaşın ve onlara yeteneklerinizin ve beceri setinizin nerede olduğunu düşündüklerini sorun.
3. Eski çalışanlarınıza ve iş arkadaşlarınıza sorun
Eski iş arkadaşlarınız veya çalışanlarınızla hala iletişim halindeyseniz, sizinle ilgili en iyi hatırladıkları şeyleri öğrenmek için onlarla iletişime geçin.
Yardımınıza ihtiyaç duyduklarında sabrınız mıydı? Ya da belki daha karmaşık konuları açıklamanın mükemmel, anlaşılması kolay yolu? Bu soruların yanıtları, iş bağlamında nerede parladığınızı belirlemenize yardımcı olabilir.
4. Bir “beceri haritası” oluşturun
Bu bir konu haritası gibidir, ancak iyi olduğunu bildiğiniz tüm becerilerin haritasını çıkarmak için kullanılacaktır. Becerilerinizi kağıda dökmek, hepsini bir bakışta görmenize, beceriler arasında bağlantı kurmanıza veya sizin için en çok öne çıkanı seçmenize yardımcı olur.
Beceri haritasının nasıl oluşturulacağı aşağıda açıklanmıştır:
Haritanızın ortasına “beceriler” yazarak başlayın.
Ana becerilerinizi kelime veya deyim olarak yazmak için merkezden ayrılın.
Her birinden daha küçük “dallar” çizerek ve bu fikirle ilgili daha fazla kelime veya kelime öbeği yazarak bu ana becerilerin her birini daha fazla keşfedin veya parçalayın.
İnternette satılan ürünlere örnekler:
Takı
Sırt çantaları
Evcil hayvan yatakları
Kırlent yastık
Güneş gözlüğü
Kendi ürünlerinizi yapabilir veya bunları bir toptancıdan veya nakliyeciden temin edebilirsiniz, ürünleri tedarik etme hakkında daha sonra kılavuzda konuşacağız.
Çevrimiçi olarak satılabilecek hizmetlere örnekler:
Çevrimiçi bir dil öğretmek
Sanal yardım
Çevrimiçi mimari hizmetler
Fitness ve beslenme danışmanlığı
Çevrimiçi ilişki koçluğu
Video
e-kitap
Beyaz kağıt
Web semineri
Dijital ses dosyası
Çevrimiçi kurs veya atölye
Bilgi birikiminizi çevrimiçi satarken, başarısını sağlamak için dört önemli faktöre odaklanmak isteyeceksiniz:
Hedef kitlenize en büyük sorunlarına bir cevap verin. Neyi başarmaya veya üstesinden gelmeye çalışıyorlar? Bilginize dayanarak, bunun için gerekli adımlar nelerdir?
Çok çeşitli hedef kitleniz için erişilebilir kılmak için bilgi birikiminizi çeşitli fiyat noktalarında sunun. Örneğin, 14,95 ABD Doları tutarında bir e-Kitabınız, 49 ABD Doları tutarında 7 günlük bir e-posta kursu ve 799 ABD Doları tutarında yazdırılabilir çalışma kitaplarıyla ayrıntılı bir video kursunuz olabilir.
Bir web sitesi, blog, e-posta bülteni ve sosyal medya hesapları dahil, sattığınız ürünleri pazarlamak için gerekli çevrimiçi kanalları kurun.
Basit bir ödeme işlemi ve PayPal, kredi kartı veya haftalık/aylık ödeme taksitlerini kullanarak ödeme kabul etme seçeneği ile alıcının satın almasını kolaylaştırın.
Ne satacaksanız, şunlara sahip olmalıdır:
1. Büyük pazar canlılığı. “Yaşanabilir” bir pazar, uzun süre kârlı olmaya devam edecek ve bu nedenle işletmenizin başarılı kalmasına yardımcı olacak bir pazardır. Ürün veya hizmetinize uzun yıllar sonra ihtiyaç olacak mı?
2. Rekabet avantajı. Ürününüz veya hizmetiniz, rakiplerinizden daha iyi performans göstermenizi sağlayacak nelere sahip? Onlardan daha iyi ne yapacaksın ve nasıl?
3. Aktif hedef kitle. Şu anda ürün veya hizmetinizin sunduklarını arayan insanlar var mı? Ürününüz veya hizmetiniz bir niş hedefliyor mu, ancak bol miktarda satış üretecek kadar büyük bir kitle mi?
4. Yasal gerekliliklere uygundur. İşinizi yürütmek ve ürün veya hizmetinizi satmak için gereken lisanslara, izinlere veya sertifikalara sahip misiniz?
Adım 3. Yasal olarak uyumlu olun
Çevrimiçi işinizi başlatmadan önce, herhangi bir para cezası veya yasal sorundan kaçınmak için yasal olarak uyumlu olduğunuzdan emin olmanız gerekir.
Aşağıdaki bilgiler yalnızca ABD merkezli işletmeler için geçerlidir, bu nedenle yasalar değişiklik gösterdiğinden kendi ülkenizin bir iş kurmak için yasal gerekliliklerini kontrol etmeniz hayati önem taşır.
Ayrıca, yasal olarak uyumlu kalmanız için gereken lisanslar, izinler veya sertifikalar sektörünüze ve eyalet/ülkenize göre değişiklik gösterir; bu nedenle, çevrimiçi işinize başlamadan önce yasal olarak sizden tam olarak neyin gerekli olduğunu bildiğinizden emin olmak için her zaman yerel yetkililere danışın.
ABD merkezli işletmelerin bir işletme lisansı başvurusunda bulunmaları gerekmektedir, çünkü bu, hükümete bölgede faaliyet gösteren işletmeleri ve elde edilen vergi gelirlerini izlemenin bir yolunu sağlar.
Bir işletme lisansı almak için şunlara ihtiyacınız olacak:
İşletmenizin faaliyetlerinin ayrıntılı bir açıklaması
Hukuki bir yapı. Şahıs şirketi, limited şirket veya şirket olarak mı faaliyet göstereceksiniz?
Bölgenizin kural ve düzenlemelerine göre gerekli incelemeler veya izinler
Gerekirse eyalet kurumunuzdan bir satış vergisi lisansı
Ayrıca ilgili lisansları, izinleri veya sertifikaları korumanız ve bunların süresinin dolmasını önlemeniz gerekir.
Adım 4. Çevrimiçi pazar araştırması yapın
Çevrimiçi pazar araştırması yaptığınızda, gireceğiniz pazarın yanı sıra rakipleriniz ve müşterileriniz hakkında bilgi topluyorsunuz.
Bu, satmayı planladığınız ürün için sağlıklı bir talep olup olmadığını belirlemenize yardımcı olduğu için, çevrimiçi işinizi kurmada önemli bir adımdır.
Talep hakkında konuştuğumuzda, şu anlama gelir:
Ürününüz/hizmetiniz/know-how’ınız için ihtiyaç
Sattığınız şeyi kim satın almak ister?
Müşteriler ne kadar harcamaya istekli?
Bunları anlamak için müşterilerinizin çevrimiçi olarak nerede vakit geçirdiğini anlamak isteyeceksiniz. Forum kullanıyorlar mı? Facebook’ta vakit geçirmek mi? Yoksa blog makalelerini okumayı mı tercih ediyorlar? Bunu bilmek, müşterilerinizi anlamak için en iyi bilgileri almanıza yardımcı olacaktır.
1. Google’ın SERP’lerini analiz edin (arama motoru sonuç sayfaları)
SERP’ler, bir arama terimi yazdığınızda Google gibi arama motorları tarafından görüntülenen sayfalar olan Arama Motoru Sonuç Sayfalarını ifade eder.
Sonuçların ilk sayfasında ne tür web sitelerinin olduğunu görmek için en üst sıradaki web sitelerini analiz edebilirsiniz. Onlar:
Bilgilendirici bloglar?
E-ticaret siteleri?
Eğitim siteleri?
Bu, seçtiğiniz anahtar kelimelerin işletmenizin sunacağı ürün için doğru amaca sahip olup olmadığını anlamanıza yardımcı olur.
SERP’leri analiz etmek, SERP’in ana amacını anlamak için uygulama ve bilginin yanı sıra belirli bir SEO anlayışı gerektirir. Bu görev için daha fazla uzmanlık bilgisine ihtiyacınız varsa, bir serbest çalışandan yardım alabilirsiniz.
2. Rakiplerinizi araştırın
Rakiplerinizi (size benzer bir ürün veya hizmet sunanlar) araştırmak, onların web siteleri ve genel olarak çevrimiçi işleri hakkında önemli bilgiler toplamanıza yardımcı olur. Benzer Web gibi ücretsiz bir araç kullanarak, rakip web sitesinin ne kadar trafik getirdiğini, ne tür anahtar kelimeler için sıralandığını ve daha fazlasını kolayca görebilirsiniz.
Bu araştırmayı yaparken rakipleriniz hakkında anlamanız gereken şeylerden bazıları şunlardır:
Ürünler
müşteriler
fiyatlandırma
Nasıl iş yapıyorlar
Bu rakip araştırması daha sonra, işletmenizin doldurabileceği pazardaki potansiyel boşlukları tespit etmenize olanak tanır.
SimilarWeb gibi bir araç kullanırsanız, aşağıdakiler gibi bilgileri de alabilirsiniz:
Rakibin ana trafiğinin nereden geldiği (organik, ücretli veya sosyal)
Nişle ilgili diğer rakipler kimlerdir?
İnsanların ilgilendiği diğer niş türleri
Bunu yapmak için bilginiz veya zamanınız yoksa, size yardımcı olması için bir rakip analist tutması için uzmanlarindan.com’a bakabilirsiniz.
Moz anahtar kelime gezgini
Ahrefler
Anahtar kelime araştırması zaman alıcı bir süreç olabileceğinden ve özel bilgi gerektirdiğinden, işi sizin yerinize yapması için her zaman Fiverr’da bir anahtar kelime araştırma uzmanı tutabilirsiniz.
Adım 5. Karlı bir niş bulun
Bir niş, daha geniş bir pazarın çok odaklanmış bir iş alanıdır. Örneğin, yalnızca yeni doğan bebekler için kıyafet satan bir işletme, daha geniş moda pazarında uzmanlaşmış bir niştir.
Bir niş işletmeye sahip olmanın önemli faydaları şunlardır:
Daha küçük, daha uzmanlaşmış bir pazarda daha az rekabet, öne çıkmanız için size daha iyi bir fırsat sunar
Özel bir beceri seti ve bilgi tabanının yanı sıra niş pazar uzmanlığı sunma yeteneği
Daha az rekabet, ancak sağlıklı talep olduğu için ürünlerinizi veya hizmetlerinizi daha yüksek fiyatlandırma potansiyeli
Daha küçük bir pazarda çok özel bir ihtiyacı karşıladığınız için daha fazla müşteri bağlılığı, elde tutma ve memnuniyet
Daha genel bir pazara hizmet eden rakiplerden farklılaşma
Ayrıca, ev tabanlı, çevrimiçi işinizin başarısını garanti altına almak için kârlı olmak için nişinize ihtiyacınız var.
Karlı nişinizi bulmak için:
Bilgili ve tutkulu olduğunuz bir alana odaklanın (“beceri haritanıza” geri dönün)
Bu alandaki alt konuları belirleyin ve her birini araştırın
Bu alanlardaki hedef kitleleri analiz edin ve onların ihtiyaçlarını düşünün ve pazardaki potansiyel boşlukları belirlemek istiyor.
Bu sektörün her zaman yeşil olup olmadığını veya zaman içinde tutarlı bir ilgiye sahip olup olmadığını araştırın. Bunu belirlemek için ülkenizdeki gelir artışına göre en hızlı büyüyen sektörler için bir Google araması yapın veya Google Trendler’i kullanın.
İpucu: Güncel ilgi alanlarınızın ve tutku alanlarınızın bir listesini yapın, ardından hedef müşterilerinizin çözüm aradığı tipik sorunları bulun ve bunları gerçekten çözüp çözemeyeceğinizi anlayın.
Adım 6. Hedef kitlenizi tanımlayın
Hedef kitleniz, çevrimiçi işletmenizin hizmet etmeyi amaçladığı benzer özellikleri veya ihtiyaçları paylaşan bir grup bireydir. Bu nedenle, ürünlerinizi veya hizmetlerinizi satın alma olasılıkları yüksektir.
Hedef kitlenizi tanımlamanın en kolay yolu, onları demografiye göre bölümlere ayırmaktır. Benzer Web’e geri dönersek, rakibinizin hedef kitlesi hakkında genel bir genel bakışa sahip olabilir ve aşağıdakiler gibi bilgileri toplamaya başlayabilirsiniz:
1. Yaş
Kaç yaşındalar?
Onlar hangi kuşağın parçası?
2. Cinsiyet
Ağırlıklı olarak erkek mi yoksa kadın mı?
3. Gelir
Yılda ne kadar para kazanıyorlar?
Hangi gelir sınıfına giriyorlar?
4. Cihaz Kullanımı
İçeriği nasıl tüketiyorlar? Masaüstü, mobil veya tablet?
Adım 7. Çevrimiçi satmak için kaynak ürünler
Ürünleriniz çevrimiçi işinizin temelidir, bu nedenle onları tedarik etme şekliniz üzerinde çok düşünmek isteyeceksiniz. Ürünlere kaynak sağlamanın üç ana yolu vardır:
onları kendin yapmak için
bir üretici veya toptancı ile çalışmak
dropshipper ile çalışmak
1. Kendin Yap ürünleri
El işi kolyeler, duvar resimleri veya örgü atkılar gibi kendin yap ürünleri yapıyorsanız, ilk işiniz ürünlerinizi yapmak için gereken malzemeleri bulmak olacaktır. İstediğiniz ürünü oluşturmak için hangi malzemelerin gerekli olduğunu belirleyin, ardından maliyetlerini çevrimiçi olarak veya bir mağazayı ziyaret ederek araştırın.
Kendin Yap ürünleri için malzeme temini için popüler yerler şunlardır:
Yerel bit pazarları
Zanaat mağazaları
emlak satışları
Yerleşik bir perakendeci
Arkadaşlar ve aile
2. Bir üretici veya toptancı ile çalışın
Bir üretici veya toptancı ile çalışmak, ürünü sizin adınıza geliştirmesi için bir ortak kiralamanıza olanak tanır. Bu seçenek aşağıdaki durumlarda faydalı olabilir:
Gerekli beceri, araç veya ekipman eksikliği nedeniyle ürünü kendiniz yapamazsınız
Kendin Yap ürününüzü sizin için yapması için bir ekip veya başka bir şirket kiralayarak ölçeklendirmeye hazırsınız
Planlanandan daha yüksek satışlar yaşıyor ve hızlı bir şekilde üretilecek ek ürünlere ihtiyaç duyuyor
Bir üretici veya toptancı ile çalışmak, çevrimiçi işiniz için aşağıdakiler de dahil olmak üzere avantajlar sunar:
Benzersiz veya karmaşık bir ürün fikrini kendiniz yapmak zorunda kalmadan takip etme seçeneği
Halihazırda popüler olduğu kanıtlanmış ürünleri tedarik etme yeteneği
Hala markanız ve ürününüzün kalitesi üzerinde tam kontrole sahip olmak
Üretim tecrübesi olanlardan üretim konusunda yardım
Bununla birlikte, ürününüzü bir üreticiden veya toptancıdan tedarik etmek, ürünü kendiniz üreteceğinize göre daha önceden yatırım yapmanızı gerektirebilir.
Peki, yapmak ve satmak istediğiniz ürünleri veya ürünler için fikirleri nereden buluyorsunuz?
Satmak istediğiniz bir ürünü yapan bir arkadaşınızla veya aile üyenizle ortak olun
Alibaba, Etsy Toptan Satış veya DHgate gibi toptan satış web sitelerini kullanarak bir ürün tedarik edin
Ürünlerini çevrimiçi ortama veya B2B’den B2C’ye taşımak için mevcut bir işletmeyle ortak olun
3. Dropshipper bul
Dropshipping, ürünlerini çevrimiçi mağazanızda listelemenize olanak tanıyan bir satıcıyla yapılan bir ortaklıktır. Daha sonra, yaptığınız her satış için bir komisyon alırsınız, stoklama ve nakliye ürünlerinden tamamen dropshipper sorumludur.
Sadece yeni bir çevrimiçi iş kurmak için etkili bir seçenek olmakla kalmaz, aynı zamanda mevcut mağazalarının ürün kataloğunu genişletmelerine yardımcı olduğunuz için satıcının da lehine çalışır.
Bununla birlikte, aşağıdakiler de dahil olmak üzere, stoksuz satışın bazı olumsuz yönleri vardır:
Damla nakliyeciler tarafından sunulan ürünlerin çoğu, internetin her yerinde kolayca bulunabiliyor ve bu da artan rekabete neden oluyor.
Dropshipping size daha düşük bir kar marjı sağlayabilir, bu nedenle iyi bir kar elde etmeden önce çok sayıda ürün satmanız gerekir.
Dropshipper bulmanın dört adımı
Dropshipping şirketlerini çevrimiçi araştırarak seçenekleri bulun.
Referanslarını ve incelemelerini kontrol edin ve her bir dropshipping şirketini karşılaştırarak seçeneklerinizi değerlendirin. Hangisi işletmeniz için en iyi referanslara ve incelemelere, ayrıca en iyi fiyatlara ve ürün teklifine sahiptir?
İş ilişkisine girmeden önce kaliteyi, boyutu, özellikleri ve tasarımı bizzat değerlendirebilmek için ürünlerinden numune isteyin.
En iyisini seçin ve ürünlerini kendi çevrimiçi işiniz aracılığıyla satmaya başlayın.
Adım 8. Bir toptancı için sorular
Aşağıdaki önemli sorular, bir toptan satış şirketinin çevrimiçi işiniz için uygun olup olmadığını belirlemenize yardımcı olacaktır.
1. Üretim ve nakliye
Ürünler nerede üretiliyor?
Ürünler hangi lokasyondan gönderiliyor?
Toplam üretim ve nakliye maliyeti ne olacak? Herhangi bir potansiyel gizli ücret var mı?
Ürünü oluşturmaları, gerçekleştirmeleri ve göndermeleri ne kadar sürer?
Sevkiyat ve envanter yönetimi hakkında sorulacak önemli sorular:
Bu hizmetin bir parçası olarak dahil mi?
Herhangi bir ek maliyet var mı?
Zaman çizelgeleri ve koşullar nelerdir?
Paket markalama üzerinde kontrolünüz var mı?
2. Minimum sipariş miktarları
Belirli sayıda birim taahhüt etmeniz veya minimum bir miktar harcamanız gerekecek mi?
3. Şartlar ve koşullar
Sözleşme ne içeriyor?
İşletmenizin veya müşterilerinizin ihtiyaç duyduğu şeyler için esnek alan var mı?
Fesih için bir değerlendirme süresi veya şartları var mı?
Ödeme koşulları nelerdir?
İade veya geri ödeme politikalarınız nelerdir?
Sorumluluk sigortanız var mı?
Ürünün sertifikaları var mı veya sertifika gerektiriyor mu?
4. Müşteri servisi
Hangi destek ve iletişim sunuluyor?
Envanter, ürün değişiklikleri ve hatta indirimler gibi bilgilerden ne sıklıkla haberdar olacaksınız?
Siparişler nasıl verilebilir?
Adım 9. Ürün uygulanabilirliğini değerlendirin
Hepimiz bazı ürünlerin diğerlerinden daha fazla satış potansiyeli olduğunu biliyoruz, ancak kendi ürünlerinizin de aynı başarıya sahip olup olmayacağını nasıl belirleyebilirsiniz?
En iyi trend olan e-ticaret ürünlerinin hepsinin ortak üç önemli özelliği vardır:
1. Eşsiz, otantik ve göz alıcı. Sattığınız ürün türünün tek örneği olmalı, bu yüzden ona olan talep yüksek. İdeal olarak, müşteriler ürününüzü çevrimiçi olarak başka bir yerden satın alamamalıdır.
2. Bulması zor. Bir ürün benzersiz olduğunda, bulunması da genellikle daha zordur. Bu, ürününüz için müşteri talebini artırır, ancak satış söz konusu olduğunda çok az rekabetiniz olduğu veya hiç olmadığı anlamına gelir ve sizi başarıya hazırlar.
3. Daha düşük fiyatlandırma. İdeal ürün, iyi bir kar marjı ile satabileceğiniz bir ürün olacaktır ve bu noktada, fiyatlarınızı artırmanız gerekeceğinden, stoksuz satış çözümünü benimsemek zorlaşmaktadır. Kötü bir şey mi? Bu ideal değil, ancak vadesini geçmezseniz, müşterinin ürünün algılanan değerini gerçekten artırabilirsiniz.
İpucu: Ürününüzün etrafındaki satış organizasyonu üzerinde çalışın. Müşteri sadakati oluşturmaya odaklanın, müşterilerinizi mutlu edin ve harika bir müşteri hizmeti sunun, ardından ürünün kendisine daha da gerçek değer yaratacaksınız.
Adım 10. Satışa başlamadan önce dikkate alınması gereken faktörler
1. Ürünlerinizin yapımı ne kadar sürüyor?
Kendin Yap ürünleri yapıyorsanız, ürününüzü hemen sevk edilebilmesi için siparişinizi mi vereceksiniz yoksa envanterinizi elinizde mi tutacaksınız?
Dropshipper veya toptancı ile çalışıyorsanız, politikalarını anlamanız ve talebinizi karşılamak için her zaman ellerinde yeterli ürün olduğundan emin olmanız gerekir. Taleplerinizi karşılamak için ürün sipariş etmeleri veya üretmeleri gerekiyorsa, yeniden stoklamaları ne kadar sürer?
2. Siparişleri nasıl göndereceksiniz?
Ürününüz dijital ise, müşterilerinize siparişleri teslim etmek, e-ticaret platformunuz üzerinden otomatik pilotta ayarlanabilir ve ödeme yapıldıktan sonra dosyalara erişmelerine olanak tanır.
Fiziksel ürünler ise alıcılara nakliye gerektirecektir, bu nedenle hangi yöntemin daha kolay ve daha uygun fiyatlı olduğunu belirlemeniz gerekir.
Kendin Yap ürünleri için postaneye gidip paketleri kendin mi göndereceksin?
Bir toptancıyla çalışıyorsanız, ürünleri kendiniz mi göndereceksiniz yoksa bir nakliye ve sipariş karşılama şirketiyle mi çalışacaksınız?
Dropshipper kullanıyorsanız, sizin için tüm nakliye ve teslimat işlemlerini onlar halledecektir.
3. Envanterinizi nerede depolayacaksınız?
Çevrimiçi işinize evden ilk başladığınızda, envanterle küçük bir başlangıç
Ürünleri kendiniz yapıyorsanız, bunları evinizde veya garajınızda saklayabilirsiniz. Önceden kaç tane yaptığınıza bağlı olarak, ekstra envanter için bir depo dolabı da alabilirsiniz.
Bir toptancı kullanıyorsanız, ürünleri kendiniz evde, bir depolama biriminde veya hatta bir depoda depolamak arasında karar vermeniz gerekir. Diğer seçeneğiniz, ürünleri sizin için depolayacak ve gönderecek bir sipariş karşılama hizmeti kullanmaktır.
Dropshipper kullanıyorsanız, sizin için tüm envanteri depolamakla ilgileneceklerdir.
4. Zaman çizelgelerini nasıl ileteceksiniz?
En başından itibaren, tedarikçilerinizle nasıl iletişim kuracağınıza dair net bir plan oluşturun ve işlerin sorunsuz yürümesi için her iki tarafınızdan hangi bilgilerin gerekli olduğuna dair beklentiler belirlediğinizden emin olun.
Ürünleri kendiniz yapıyorsanız, tedarikçilerinizden hammadde almanız ne kadar sürer?
Bir üreticiyle çalışıyorsanız, ürünlerinizi satmak için almadan önce ne kadar önceden sipariş vermeniz gerekir?
Bir toptancı veya stoksuz satış yapanla çalışıyorsanız, siparişi işleme koymak, siparişi göndermek ve siparişi göndermek için beklenen süreler nelerdir?
Ayrıca, tedarikçi bu süreci size nasıl iletecek, böylece süreç boyunca döngüde kalacaksınız?
Toptancınıza veya doğrudan göndericinize bağlı olarak, e-posta, telefon veya her iki tarafın da durumları güncelleyebileceği ve karşılıklı iletişim kurabileceği Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) yazılımı gibi entegre bir sistem aracılığıyla iletişimi tercih edebilirler.
Ek olarak, müşterileriniz siparişleri hakkında karanlıkta kalmaktan hoşlanmayacaktır. Bu nedenle, satış ve nakliye zaman çizelgesi boyunca müşterilerinizle iletişim kurmak için bir sistem kurmanız önemlidir. Bunu yapmanın en iyi yolu, aşağıdakileri içeren e-posta veya kısa mesaj güncellemeleridir:
“Satın aldığınız için teşekkür ederiz” veya siparişlerinin ne zaman gelmesini bekleyebileceklerini de belirten satış onayı mesajı
Müşteriye siparişinin gönderildiğini ve kendisine doğru yola çıktığını bildiren bir sipariş gönderim mesajı
Siparişin başarıyla teslim edildiğine dair bir onay mesajı
Adım 11. Marka kimliğinizi tanımlayın
1. Tasarım ve UI/UX’i uygulayın
Marka kimliğinizi tanımlarken aşağıdakiler gibi tasarım özelliklerine odaklanmanız önemlidir:
Logo
Renk uyumu
tipografi
Yazı tipi
Grafik / fotoğrafçılık
Çevrimiçi işletmenizin, markanızın görsel olarak nasıl temsil edildiğine ilişkin kural kitabınız olan bir marka stil kılavuzu olmalıdır. Özellikle bir grafik tasarımcıyla çalışırken markanızın görünümü ve hissi ile tutarlılığı korumaya yardımcı olur.
Grafik tasarımın yanı sıra, görsel kimliğinizin diğer önemli unsurları arasında UX (kullanıcı deneyimi) ve UI (kullanıcı arayüzü) tasarımı yer alır.
Bir UX tasarımcısı, kullanıcının belirli bir sorunu çözme yolculuğunun tamamını dikkate alır. Örneğin, satın alma yapmak için hangi adımları atmaları gerekiyor? Markanızla etkileşime girerken bir kullanıcının deneyiminin genel hissine odaklanırlar.
Öte yandan bir UI tasarımcısı, düğmeler, simgeler, boşluklar ve duyarlı tasarım dahil olmak üzere bir ürün arayüzünün tüm görsel ve etkileşimli öğelerini dikkate alır. Ayrıca tasarımın tutarlı, tutarlı ve estetik açıdan hoş olmasını sağlamak da onların işidir.
Kiralık bir marka stili uzmanı bulun
2. Çevrimiçi işiniz için doğru e-ticaret platformunu seçin
Bir e-ticaret platformu, çevrimiçi işiniz için merkezi bir merkez olarak düşünülebilir.
İşletmeniz için hangi e-ticaret platformunun doğru olduğunu belirlerken, aşağıdakileri sunduğundan emin olmak isteyeceksiniz:
Hem fiziksel hem de dijital ürünler dahil olmak üzere sınırsız miktarda ürün satabilme
Promosyonlar ve indirimler, analizler ve katalog yönetimi dahil olmak üzere temel yerleşik e-ticaret özellikleri.
Uygun maliyetli, kullanımı kolay ve mobil uyumlu bir e-ticaret web sitesi oluşturucu
Güvenli ödeme işlemcileri gibi güvenlik özellikleri
Özel bir alan adına sahip olma, meta etiketler, meta açıklamalar, SEO için optimize edilmiş URL yapıları ve daha fazlası gibi SEO dostu özellikler
Terk edilmiş sepet kurtarma araçları
Önceden oluşturulmuş entegrasyonlar ve eklentiler içeren kapsamlı bir uygulama mağazası
Çok sayıda e-ticaret seçeneği mevcut olsa da, birçok çevrimiçi işletme için güçlü bir çözüm olarak WooCommerce’i öneriyoruz.
3. İçerik yönergeleri geliştirin
İçeriğiniz, müşterilerinizle nasıl iletişim kurduğunuz, hedef kitlenizle nasıl etkileşim kurduğunuz ve işinizi profesyonelce nasıl yansıttığınızdır.
Bu nedenle, markanız için içerikle ilgili aşağıdaki unsurları belirlemeniz önemlidir:
Yönergeleri kopyala
Bu kurallar dizisi, çevrimiçi işinizle ilgili içerik yazarken ne yapılması ve ne yapılmaması gerektiğini özetlemelidir. Ayrıca şunlara da odaklanmalıdır:
Dil bilgisi kuralları
Metin nasıl biçimlendirilir
Markanızla ilişkili olarak hangi kelimeler kullanılmalı ve kullanılmamalıdır?
Kopya yönergeleri, özellikle birden fazla yazar işletmenizin içeriğini denetlediğinde veya hatta yalnızca yolda kalmanıza yardımcı olmak için yararlıdır.
Ses tonu
Bu ne söylediğinle değil, nasıl söylediğinle ilgili.
Çevrimiçi işinizi belirli bir kişiliğe sahip olarak düşünün, ardından bunun kelimeleriniz aracılığıyla nasıl iletilebileceğini ve hedef kitleniz üzerinde ne tür bir izlenim bırakmak istediğinizi belirleyin.
Örneğin, ses tonunuz resmi ve profesyonel mi, genç ve modaya uygun mu, yoksa arkadaş canlısı ve konuşkan mı olacak?
Görev beyanı
Bu, şirketinizin amaç ve değerlerinin bir özetidir. Misyon beyanınızı yazarken şunları düşünmelisiniz:
Çevrimiçi işletmeniz neden var?
Genel hedefleriniz nelerdir
Sağladığınız ürün veya hizmetler
hedef kitleniz
Faaliyet gösterdiğiniz coğrafi konum
Adım 12. İş büyümesini hızlandırmak için pazarlama stratejilerini tanımlayın
1. Edinme huninizi tanımlayın
Ardından, hedef müşterinizin, ilk satın alma işlemini yapana kadar alıcı döngüsünün (bazen satın alma hunisi olarak adlandırılır) aşamalarında nasıl ilerleyeceğini anlamalısınız. Bunlar göreceğiniz dört aşamadır.
Farkındalık. Farkındalık, potansiyel müşterilerin ürünleriniz veya hizmetlerinizle ilk kez etkileşime girdiği zamandır. Bu genellikle, çözmeye çalıştıkları bir sorun için çevrimiçi araştırmaya başladıklarında olur.
Faiz. Ardından, potansiyel müşteriler, sektörünüzde uzman olduğunuza dair onay almak ister. Sorunları için doğru çözüm olduğunuzu düşünebilirler ve bunu destekleyecek bilgi arıyor olabilirler. Bu noktada, bir e-posta adresi vererek veya sizi sosyal medyada takip ederek şirketinizle ilgilendiklerini belirtmiş olabilirler, ancak bir satın alma işlemi gerçekleştirmemişlerdir.
Karar. Potansiyel müşteri ilgi gösterdiğinde, aslında alanınızda bir otorite ve nişinizde bir uzman olduğunuzu göstermelisiniz. Bunu, blog gönderileri ve makaleler, vaka incelemeleri aracılığıyla yapabilir ve hatta onları doğru çözüm olduğunuza ikna etmek için hizmetlerinizi ücretsiz deneme fırsatı sunabilirsiniz.
Eylem. Bu, potansiyel müşterinin satın alma kararını verdiği ve müşteriye dönüştüğü hunideki son aşamadır.
2. Gelen pazarlama araçları/kanalları
Bir gelen pazarlama stratejisi, potansiyel müşterileri ve müşterileri web sitenize çekmek için birkaç farklı kanal ve içerik türü içerebilir.
Amaç, müşteri olduktan sonra bile onları meşgul etmeye ve memnun etmeye devam etmektir. Bu, hedef kitleniz arasında değer sağlayan ve güven oluşturan bir işi büyütmenize olanak tanır.
Dikkate alınması gereken gelen pazarlama stratejileri şunları içerir:
video pazarlama
Bloglama
SEO
ücretli reklam
İçerik oluşturma ve pazarlama
Sosyal medya pazarlamacılığı
Eposta pazarlama
Adım 13. Çevrimiçi mağazanızı başlatın
Çevrimiçi mağazanız işletmeye açıldıktan sonra, başarısının devamını sağlamak için atmanız gereken bazı önemli adımlar vardır. Görüyorsunuz, bir satıştan sonra attığınız adımlar ve büyümeyi nasıl ölçtüğünüz ve yönlendirdiğiniz, çevrimiçi girişiminizi gerçekleştirebilecek veya bozabilecek hayati adımlardır.
1. Satıştan sonraki adımlar
Sipariş karşılama:
Siparişi işleme koy
Şirket içinde yapılacaksa siparişi gönderin
Gerekirse iadeleri yönetin ve işleyin
Takip et:
Siparişleri için teşekkür etmek ve bir teslimat süresi sağlamak için müşterilerle iletişime geçin
Memnun olduklarından emin olmak için siparişleri geldiğinde müşterilere ulaşın
Müşterileri, işletmeniz veya ürününüz hakkında bir inceleme veya referans sağlamaya teşvik edin
Müşteri sadakati oluşturun:
Müşterilerinizi sosyal medya kanalları aracılığıyla iletişim halinde olmaya davet edin
Müşterileri, üyelere özel indirimlerin sunulduğu bir sadakat kulübüne katılmaya davet edin
Yeni müşteri tavsiyeleri için ödüller sunun
Doğum günleri gibi özel günler için hediye promosyonları sunan kişiselleştirilmiş kartlar gönderin
Tekrar satış oluşturun:
Satışların, tekliflerin ve promosyonların reklamını yapmak için e-posta ve sosyal medya aracılığıyla güncellemeler gönderin
Müşterinizin ilgisini çekebilecek ürün tanıtımları sunun
Müşterilere ek avantajlar sağlayan ilgili ürünleri vurgulayın
2. Başarıyı ölçmek
Çevrimiçi işletmenizin başarısını ölçerken göz önünde bulundurmanız gereken üç ana alan ve birkaç KPI (Temel Performans Göstergeleri) vardır:
E-ticaret verileri
Bu, müşterilerin ürünlerinizi veya hizmetlerinizi satın alabileceği çevrimiçi işletmenizin web sitesindeki verileri içerir. İzlenecek önemli KPI’lar şunları içerir:
satış sayısı
Dönüşüm oranı
Ortalama Sipariş Değeri (AOV)
Alışveriş Sepeti Vazgeçme Oranı
Ürün yakınlığı (genellikle birlikte satın alınan ürünler)
Çevrimiçi satın alma ve pazarlama başarısı
Ayrıca, web sitenizi satın alma ve izleyici davranışı açısından analiz etmeniz gerekecektir. Aşağıdaki soruları düşünün:
Organik olarak ne kadar trafik sağlıyorsunuz? Doğrudan trafik, sosyal medya veya diğer sitelerden gelen yönlendirmeler yoluyla ne kadar gelir?
Ziyaretçiler sitenizde ne kadar kalıyor?
Ziyaretçilerin yüzde kaçı bir satın alma işlemi gerçekleştiriyor veya e-posta listelerine kaydolmak gibi başka bir işlem gerçekleştiriyor?
İş performansı
Ek olarak, işinizin karlılığına, büyümesine ve genel gelişimine odaklanmak isteyeceksiniz. İstediğiniz hedeflere ulaştığınızdan emin olmak için aşağıdaki KPI’ları ölçün:
Müşteri Edinme Maliyeti (CAC)
Satılan Malların Maliyeti (Bir ürünü satmak için ne kadar harcıyorsunuz)
Brüt kar
Müşteri Yaşam Boyu Değeri (LTV)
Ortalama Marj
3. Büyümeye odaklanın
Hedef kitlenizle etkileşimde kalmak ve markanızın büyümeyi ve yeni müşteriler edinmesini sağlamak için daha fazla vızıltı oluşturmak isteyeceksiniz. Bu şu yollarla başarılabilir:
Sosyal medya aracılığıyla yarışmalar düzenleme, etkileyici sosyal yardım, bir podcast’te barındırma veya görünme, blog oluşturma, anahtar kelime araştırması ve hedefleme gibi SEO çalışmaları ve hedef kitlenizin istek ve ihtiyaçlarını karşılayan bilgilendirici video içeriği üretme gibi çevrimiçi pazarlama stratejileri
Ürünlerinizi veya hizmetlerinizi Amazon, Etsy ve eBay gibi diğer çevrimiçi kanallarda satmak dahil olmak üzere çok kanallı stratejiler
Kullanıcının e-posta adresi karşılığında e-Kitaplar, etkinlik davetiyeleri, yazdırılabilir sanat eserleri, indirim kodları ve daha fazlası gibi ücretsiz seçenekler sunarak e-posta abone listenizi büyütmeye odaklandığınız e-posta pazarlaması. Potansiyel müşterileri satışa dönüştürmek için değer ve derinlemesine içerik sunan hedefli e-postalar göndererek satış dönüşüm huninizi beslemeye devam etmelisiniz.
Ek olarak, işletmenizin hedeflerine ulaştığından ve her çeyrekte büyümeye ulaştığından emin olmak için KPI’larınızı sürekli olarak izlemelisiniz.
Bu bilgileri düzenli olarak değerlendirin ve kendinize şunları sorun:
Bu çeyrekte neyi iyi yaptık?
Neyi daha iyi yapmamız gerekiyor?
Ne kadar büyüme veya düşüş yaşıyoruz?
Önümüzdeki çeyrek için yeni hedeflerimiz veya kriterlerimiz nelerdir?
Adım 14. 2020 ve sonrasında izlenecek iş trendleri
En trend nişler
Yeniden kullanılabilir gıda sargıları veya bambu pipetler gibi günlük ürünlere çevre dostu alternatifler
Yemek malzemelerinin bir müşterinin kapısına teslim edildiği önceden planlanmış yemek teslimatı, tariflerle birlikte
Yüksek yoğunluklu egzersize yardımcı olmak için HIIT egzersiz ekipmanı
Ismarlama, minimalist bir tarz için el yapımı takılar
Organik yiyecekler, şampuanlar veya organik malzemelerden yapılmış evcil hayvan yatakları gibi organik evcil hayvan ürünleri
En popüler e-ticaret platformları
Shopify
WooCommerce
Büyük Ticaret
Magento
Squarespace Çevrimiçi Mağazalar
Çevrimiçi işinizi başlatın
Kendi çevrimiçi işinizi evden başlatmak hızlı bir süreç olmayabilir, ancak kesinlikle yapacağınız en ödüllendirici şeylerden biridir. Çevrimiçi iş dünyasında kendi başınıza gezinmek yerine, ürün, hizmet satıyor veya bilgi sahibi olun, başarılı bir çevrimiçi girişim başlatmak için size basit, adım adım bir yol haritası sağlamak için bu ayrıntılı kılavuzu geliştirdik. -nasıl.
Kendiniz için çalışmak ve kendi tutkularınıza odaklanmak kadar tatmin edici bir şey yoktur ve tek gereken doğru çevrimiçi iş fikrini, nişini ve girişimcilik hayalinizi başlatmak için hedef kitleyi bulmaktır.
Satmak için ürün veya hizmetlerinizi bulmak veya geliştirmek, doğru e-ticaret platformunu seçmek, marka kimliğinizi tanımlamak ve işinizi büyütmek için pazarlama stratejilerini kullanmak için özetlediğimiz süreci takip ederek, çevrimiçi iş başarısına giden yolda olacaksınız. çarçabuk.
Uzmanlarindan.com yetenekli freelancer'ların kendilerine uygun işletmeler ve girişimlerle buluştuğu, topluluk mantığıyla
Piyasadaki en iyi uygulamalar kullanılarak geliştirilen, modern, kullanıcı odaklı, premium serbest çalışanlar için pazar alanı.
Copyright 2016 © Uzmanlarından.com.Tüm hakları saklıdır.
Automated page speed optimizations for fast site performance
Yorumunu Bırak